Over mij

Van jongs af aan wist ik dat ik mensen tot hulp wilde zijn op welke manier dan ook. Vele beroepen uiteenlopend van tandarts, orthodontist en huisarts passeerden gedurende mijn jeugd de revue. Met een angst voor bloed bleek dit knap ingewikkeld te zijn. 

Achtergrond

Inmiddels ben ik 11 jaar werkzaam in de basis en specialistische GGZ. Ik startte daar als orthopedagoog en sinds 2017 ben ik werkzaam als GZ-psycholoog. In deze jaren heb ik veel kennis en werkervaring opgedaan met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met uiteenlopende klachten. In de afgelopen jaren heb ik naast mijn opleiding tot GZ-psycholoog de opleiding tot EMDR-practitioner (VEN) gevolgd. Dit betekent dat ik bevoegd ben in het behandelen van enkelvoudig en complex trauma. Daarnaast ben ik in opleiding tot VGCT-therapeut. Dit gaat vooral uit van het principe dat onze gedachten invloed hebben op ons gevoel en gedrag en andersom. Ik heb daarnaast diverse aanvullende cursussen gevolgd.   

‘Ik luister, ben betrokken en heb geen oordeel.’

Ik wil het verschil kunnen maken

Al een lange tijd vind ik het lastig dat de wachtlijsten te lang zijn met als gevolg oplopende problemen bij mensen. Dat wil ik graag anders. In de afgelopen jaren ben ik als gevolg van de lange wachtlijsten, naast mijn werk als GZ-psycholoog, een dag als POH-GGZ gaan werken. Dit ontstond vanuit de drang om dichtbij en weer snel hulp te kunnen bieden. En ik zag het verschil dat dit kon maken in klachten; mensen waren nog gemotiveerd iets te willen veranderen en waren nog niet volledig uitgeput geraakt om iets te kunnen veranderen. Zo ontstond het idee voor het opzetten van Psychologiepraktijk Dichtbij. Een eigen praktijk waarbij ik zo kort mogelijk en zo lang als nodig hulp bied. Ik ben letterlijk dichtbij voor mensen in de buurt van Goeree-Overflakkee.  

Ik luister, ben betrokken en heb geen oordeel. Ik snap dat hulp vragen voor mensen spannend kan zijn. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat mensen hun verhaal met mij delen. Ik snap het ook wanneer mensen het niet meteen bij naam noemen. Noem het dan probleem x, dat is ook goed.  

Binnen mijn praktijk creëer ik een veilige plek, waar je alles mag delen, om samen te zoeken naar wat verandering kan geven. We hebben het over de leuke kanten en gaan uit van jouw krachten, want die heeft iedereen. En aan de andere kant gaat het over de lastige dingen. Dat waar jij tegenaan loopt, je je voor schaamt of schuldig over voelt. Door het hier over te hebben, kom je dichtbij jezelf. En ik sta naast je, loop met je mee en sta zo dichtbij als jij wilt. Ik zie in de praktijk dat juist door dichtbij jezelf te komen, ook je kwetsbaarheden te durven aangaan, je daaruit kunt komen met de juiste tools. Die bied ik je en jij gaat aan de slag, zodat je weer in je eigen kracht komt te staan en zelfstandig verder kan.   
 
Van daaruit kan je weer genieten van de kleine dingen in het leven. Dat vind ik zelf ook belangrijk, zeker als moeder en partner. Ik kies daarom steeds bewuster voor dingen die belangrijk zijn voor mij. En dat gun ik jou ook. Dat je gelukkig bent in wat jij belangrijk vindt en dat je de lastige dingen van het leven, die er altijd zullen zijn, aan kan.